Dieta dla zapobiegliwych

Rozwój techniki wsparł panie domu lawiną robotów. Są maszyny do mielenia, wyciskania, krojenia, ubijania. Są urządzenia lepiące pierogi i produkujące spaghetti. Szybkowary zredukowały czas gotowania – mikrowele pieką i podgrzewają w okamgnieniu. Czajniki z uporczywym gwizdem upominają, iż woda zaczęła się wygotowywać, pogwizdujące garnki z podwójnym dnem zapobiegają kipieniu mleka.

Wśród licznych pomocy domowych na pierwsze miejsce wysuwa się jednak lodówka. Dzięki niej, zamiast dzień w dzień obiegać bazary i sklepy można raz na jakiś czas zrobić wielkie zakupy. Przy tym, w odróżnieniu od „zapuszkowanych” – mrożone warzywa, owoce i mięso nie tracą witamin i składników mineralnych i nie przesiąkają na ogół szkodliwymi dla zdrowia, preparatami konserwującymi.

Leave a Reply